McDonalds Tiada Fork And Spoon

November 29, 2016

As Salam and greetings to dear readers.

McDonalds tiada fork and spoon. Sajalah Mrs. A nak share inciden yang agak melucukan bagi diri Mrs. A tetapi ada logiknya. Inciden tu berlaku di McDonalds S tut tut (bukan tempat sebenar) hahaha perlu ke? 

Sewaktu di kaunter time tu adalah seorang chinese man dia order set ayam goreng McD, kebetulan Mrs. A pun di kaunter yang sama, staff McD tu pulak Indian lady. Bila dah ambil order we both (chinese man & Mrs. A) kena tunggu sebentar cos order tak siap lagi.

Bila order dah sampai masih panas-panas lagi sebab baru keluar oven. Then chinese man tu cakap give me fork and spoon kat Indian lady tu banyak kali dia cakap, fork and spoon sambil siap buat gaya tangan-tangan bagai. 

Dalam hati Mrs. A oh! Indian lady ni tak faham kot, lalu Mrs. A pun tolonglah cakapkan dia nak sudu dan garpu. Oh! sudu dan garpu sorry sir takdelah sudu dan garpu. Aiiyak! dont have ma?? Macam mana makan panas-panas ini chicken katanya. 

McDonalds-tiada-fork&spoon
Credits photo: chaosnet3.co.uk
Setakat itu sahajalah yang Mrs. A terlibat sama dalam inciden di McDonalds Tiada Fork And Spoon, kemudian Mrs. A dah gerak ke meja menikmati hidangan Mrs. A. Oleh kerana Mrs. A lone ranger maka sempatlah Mrs. A up-date Instagram. Meh! sini belanja gambar.

Fork&spoon
Hurm... apa motif sebenar gambar nih!? 
Sorry! iklan la pulak.

Hurm... curious la pulak serius tak puashati lagi, betul ke di McDonalds Tiada Fork And Spoon? Lalu Mrs. A pun google. Actually ada tapi cenggini ha! ngeh!ngeh!ngeh!

McDonalds
McDonalds
Pada pendapat Mrs. A walaupun inciden di McDonalds Tiada Fork And Spoon nampak remeh-temeh tapi ada logiknya. McDonald S tut tut sepatutnya ambil pengajaran dari inciden berkenaan. Mereka perlulah sediakan seketul dua fork and spoon untuk customer yang macam chinese man tu. Ialah bukan semua orang sama boleh layan makan pakai tangan jer... ada jugak jenis orang yang memang tak reti guna tangan kalau makan berterabur. Ha! tu pasallah dia nak guna fork and spoon.

Lagipun takkanlah McDonalds tak pernah terfikirkan berkenaan fork and spoon kalau kau dah ada menu ayam goreng cenggitu memang patut pun sediakan fork and spoon. Bagi kebanyakkan orang melayu mungkin tiada masalah tapi kalau omputih ke, Afrika ke, Bangla ke acaner tuh!?

Okay itu saja nak shared kisah di McDonalds Tiada Fork And Spoon. The End.

You Might Also Like

17 comments

  1. Mrs A memang betul kan. Ayam panas mana la nak makan. Melecur tangan. Hehe.

    Tapi dari 10000 orang. Seorang je kot mintak

    ReplyDelete
  2. IYA KAN, BRU PERSAN MCD NI XDE SUDU

    ReplyDelete
  3. tak terfikir pula bab sudu garfu ni. sebab memang guna tangan. hihi,. ada betulnya jugak. perlu disediakan sudu dan garfu ni.

    ReplyDelete
  4. kakak memang hantu ayam goreng spicy mekdi tu.. terliur plak tengok gambar awak tu.. hee~

    ReplyDelete
  5. hehe. memang tak pernah ada lg. tp not bad la kalau ada pun ok gak. terliur betul tgk ayam tu

    ReplyDelete
  6. tak pernah mintak fork and spoon both dekat mcd or kfc so taktau pulak diorang memang takde fork and spoon. ahaha.
    betul tu, mcd tu patut ambil ikhtibar dan mula sediakan fork and spoon utk mereka2 ni.

    ReplyDelete
  7. Sedapnyaaa ayam mekdi tu, terliur,,, tak pernah order sebab selalu amik burger je.

    ReplyDelete
  8. telan air liur tgk ayam tu... haha
    terpaksa la Chinese man tu mkn guna tgn...

    ReplyDelete
  9. ayam mcd sedap! busyra suka. even kecik dari ayam kfc . hehe

    ReplyDelete
  10. Yup. Memang patut sediakn kan. In case kalo org nak .senang nak bagi

    ReplyDelete
  11. Tak pernah terfikir plak nak mtk fork & spoon bila makan kat mcD or KFC..

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete
  12. kan nk jimat kot tu yg xdak fork & spoon

    ReplyDelete
  13. Eh..ha'ak ek.. xde ek? Hahah KFC ada tak? Kalo ct biasa pakai tgn so xpenah nampak plak sudu ngan garpu tu. Sudu yg kecik cenonet tu penah nampak lah Kat KFC kihkihkih

    ReplyDelete
  14. hehehe.. serata penang tak ada semua mkn pakai tgn. kelakar pula

    ReplyDelete
  15. ooo mmg x de ek? hehehe... baru tau...

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me