Family Days Out : Tengok Dr. Strange

November 20, 2016

As Salam and greetings to dear readers.

Last weekend adalah family days out yang tidak dirancang. Mrs. A ajak pergi Aeon S2 aje makan-makan dan nonton Dr. Strange. Tetapi Mr. A kata nak pergi nonton di Mid Valley la pulok! Mrs. A okay jer... Along dan Adik lagilah suka.

Tengok-Dr.Strange
Trademark nih! harus wefie time OTW tu
Eh! kenapa takde Aryssa ni?? Betullah tu Aryssa pagi-pagi lagi Mrs. A dah hantar dia ke sekolah, tapi bukanlah sebab dia kena sekolah. Aryssa ikut trips sekolahnya ke Cameron Highlands selama dua hari satu malam. Iaitu pergi Saturday pagi dan dijangka pulang Sunday malam.

Hurmm... itu jugak salah satu sebab babah depa terpaksa belanja jalan-jalan barulah adil kata dua orang bujang tu. Oleh kerana we all gerak lepas Zohor lebih kurang pukul 2.00 petang cenggitu jadinya kenalah pergi makan dulu. 

Haish! anti sosial betul dua-beranak ni
Adik ni memang payah tau nak diajak bergambar
Amboi! makan tak hengat! Briyani kambing tu. Ha! malam nanti jangan lupa makan Lipitor sudah.
Tempat lunch ini rasanya tak payahlah Mrs. A nak citer lagi cos dah selalu sangat datang SINI. Okay! selepas kenyang perut suka hati barulah boleh tengok wayang. Dari Ampang terus ke Mid Valley jalan Ampang jem tapi Mr. A ikut jalan yang tak jem pusing sana, sini, situ tetiba dah sampai.

Seperti yang telah dijangka parking memanglah susah kat Mid Valley, namun nasib we all tersangat baik cos ada kereta yang dah nak keluar lalu we all pun dengan cepatnya dapat parking walaupun parking memang full sana, sini, situ.

Alhamdulillah dahlah dapat parking cepat, pastu dekat pulak dengan pintu nak masuk.
Ambil gambar tiang dulu supaya nanti tak lupa parking di mana?
Cinema 18, pukul 5.20pm
Sementara menunggu time nak masuk tu sempat Adik posing kat sini dulu
Mrs. A pun nak jugakk!!!
Okay uols dah tengok ke cerita Dr. Strange ni suka ke tak suka? Pendapat Mrs. A kurang suka cos tidak berjaya menyentuh hati ini, bak kata Ogy Ahmad Daud atau Tok Ram "tak sampai". Memanglah ceritanya fiksyen dan tak logik tapi Mrs. A selalu aje tengok cerita fiksyen macam The Hobbit tu elok jer "sampai".

Cuma satu pengajaran yang Mrs. A paling ingat dalam Dr. Strange adalah dunia ini bukan mengenai kau seorang so tak payahlah nak perasan kau serba tahu dan kau bagus sangat. Dalam bidang kau ya kau memang pakar, kau the best tetapi cuma dalam satu bidang itu aje.

Itulah bila Dr. Strange pergi cari tempat Kamar Taj tu hah! baru dia sedar langit tinggi rendah. Lagi satu adegan pergaduhan tu peninglah tengok bila semua benda bergerak, lantai bergerak, dinding bergerak serius fening anta dibuatnya. Mrs. A bagi tiga bintang jer.. dari lima bintang.

Tapi itu pendapat Mrs. A ajelah, kalau nak puashati lebih baik nonton sendiri. Mungkin pendapat uols lain pulak. Kita share-sharelah ya. Okay! cukup-cukup sudah. Cukup sampai di sini saja... eh! itu lirik lagu der...

The End cerita Family Days Out : Tengok Dr. Strange. nanti Mrs. A nak share cerita Explohunt pulak In Sha Allah doakan Mrs. A rajin nak menulis jer...


You Might Also Like

12 comments

  1. kemain anak beranak dok layan fon!! hahahaha.. biasa la mrs.A, parking tu memang sllu jadi maslh siap blh buat stress..huhuhu

    ReplyDelete
  2. Dh beratus taun X tenguk wayang.
    Cerita2 kt Astro pun jarang2 tengok.

    ReplyDelete
  3. Siapa minat fantasi dan kuat berangan memang layan cite dr strange ni. Macam saya la. Haha.
    .
    Sampai dalam minda saya. Sebab memang follow perkembangan marvel cinematic universe.
    .
    Tak lah sempurna. Ada juga kekurangannya

    ReplyDelete
  4. dah tengok.. rasa nk tengok lagi sekali.. best.. hehehe

    ReplyDelete
  5. aah best la dr strange ! saya first day kuar dah g tengok hehehe

    ReplyDelete
  6. Tengok upin ipin la baru best.. ehehe

    ReplyDelete
  7. Reen suka tengok sebab ada babak kelakar.. Dan sebab banyak action dari bercakap. Hihihi

    ReplyDelete
  8. dr strange best !! hahaha kelakar tgk stephen tu. xsabar nk tgk part 2 smbung dgn thor part 3. hehe.

    nsi kambing sedap lama xmakan

    ReplyDelete
  9. suka movie ni. mmg kelakar stephen tu. xsabar nk tgk part 2

    nasi kambing sedapnyaa

    ReplyDelete
  10. Ada baca blog nina dia share review dr strange ni..tak sabo nk pegi tgk

    ReplyDelete
  11. Action+comedy sikit memang tak bosan tengok..grafik dia mmg terbaik..

    ReplyDelete
  12. yg penting dah tgk...sy je yg belum lagi waaaaaaaaaa

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me