Family Days Out : KL Tower & Upside Down House

September 04, 2016

As Salam and greetings to dear readers.

Rasanya macam dah lama takde family day's out, Saturday petang babahnya tanya Aryssa Sunday ada Bengkel UPSR tu kan Aryssa? Eh! takdelah Bah.. bengkel tu 4 September kata Aryssa. Kemudian Mrs. A pun check semula WhatsApp aa'ah memang betul 4 September rupanya. Tersilap tarikh da... Lalu babahnya pun mengajak we all jalan-jalan KL.

Actually tak plan pun nak pergi KL Tower & Upside Down House ni, Mrs. A yang cadangkan lepas baca kat blog I'm Suki entry dia pasal Upside Down House yang dah ada kat KL sekarang ini, macam menarik aje.

We all gerak dari rumah lebih kurang pukul 12.00 tengahari Kemudian terus pergi lunch kat Ruz Aladdin haish! macam takde tempat lain balik-balik sini. Layan yolah ada orang nak makan beriyani gam.

Mrs. A order lamb chop.

Dagingnya dipotong nipis-nipis dan tak banyak lemak
Okaylah sedap daripada yang selalu makan time lunch hour office kat Aeon tu ngeh! ngeh! ngeh!

Setelah perut kenyang barulah happy nak jalan-jalankan..kan.... Jadinya we all terus aje ke KL Tower. Mrs. A nak terus ke Upside Down House, tapi babah kata pergi KL Tower dululah.

Dah lama sangat tak datang sini last datang time muda remaja dulu time single lagiks! dah tak ingat dah tahun bila dah berbelas tahun ha!! lama tak lama tu. Dulu ada tower ini aje.

Menara ketujuh tertinggi di dunia dengan ketinggian 421 meter.

Sekarang dah ada Mini Zoo dan Upside Down House.

Upside Down House ini comel aje nak masuk kena ikut turn.
Oleh kerana Mrs. A tak menyinggah di Mini Zoo kekdahnya takdelah gambar. Kat atas KL Tower tu ada Restoren Berputar, ada observation deck dan satu ke dua lagi tempat untuk dikunjungi tapi semuanya kena berbayarlah. Mrs. A pergi observation deck aje.

Beli tiket family package iaitu wajib ada dua dewasa dan dua kanak-kanak katanya. Okaylah memang ada pun cuma terlebih seorang dewasa terpaksalah beli single tiket for adult. Family package RM95.00 Adult RM32.00.

Okay! jom layanz...gambar

Cantikkan botol air tu bentuk KL Tower
Bergambar ajelah acara paling win kat sini
Apalah yang Adik snapkan tu?
Adik apa kau buat tu ha?? Sibuklah ko nih! Long
Senang diri jaga sedia okay!
Ini budak merajuk. Tak tahu apa ceritanya dengan babah dah sentap anak dara sorang nih!
  
Dah puas explored kat observation deck tu we all pun turun nak ke Upside Down House pulak. Unfortunately sewaktu Mrs. A nak beli tiket katanya "kak kena tunggu dalam setengah jam ya... cos ramai orang kat dalam tu". Huhuuhuu...sedih dan frust Mrs. A seorang diri tau cos babah dan kids tak nak tunggu, jadinya takdelah dapat masuk. nak puaskan hati Mrs. A bergambar kat luar ajelah.

Nak ambil gambar kat sini pun payah ramai sangat orang bergambar tu yang dapat kereta sebelah aje ha
Mujur sempat ambil gambar kereta terbalik yang comel ini dari dalam kereta

Tiket untuk masuk Upside Down House ini RM15.00 for adult dan RM10.00 for kid. Oh! ya time kat KL tower tu ada service mengambil gambar. pandai aje marketing strategi depa suruh kita bergambar kemudian depa follow kita suruh beli gambar yang depa dah siap cucikan siap dengan frame segala bagai harga kemain uols RM80.00 gitew!

Okay itu saja kisah Family Days Out : KL Tower & Upside Down House. Have a nice weekend buat readers yang dikasihi semoga gembira selalu bersama family tersayang.

You Might Also Like

12 comments

  1. MENARIK JUGA TEMPAT NI TAPI KAK XPERNH SAMPAI LG

    ReplyDelete
  2. Snap luar upside down house pun jadi ya MRS. A.. Hihihi tak pe. Ada rezeki mana tau next pergi dapat masuk..

    ReplyDelete
  3. Wahh kat KL ada upside down house ek..sayangnya tak dapat masuk ek.. Takpelah. Maybe tu petanda kena pergi lagi :D

    ReplyDelete
  4. mak aiii kena tunggu ke..maybe time Suki gi tu hari bekerja kan..so tkde ler ramai..lg satu gambar tu tak salah suki kena charge rm50 je..if tak salah ler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin juga, time Mrs. A pergi weekend. Gambar tu RM80 cos Mrs. A beli juga walaupun harga cekik darah huhuhu...

      Delete
  5. Wkmsalam.
    Belum pernah sampai lagi.
    Untuk Aryssa, semoga dipermudahkan utk menghadapi UPSR esok.
    Mudah2an strait A's

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin Ya Rabbal Alamin. Terima kasih WP atas doa tu. In Sha Allah

      Delete
  6. uishh..80 hengget..ish3..cam best je..leh la g jngk2 nnti ni

    ReplyDelete
  7. mampu tengok aje la.
    tak pernah2 jejak lagi kat rumah upside down tu..

    salam singgah dari blog diari dandelion (:

    ReplyDelete
  8. Menarik ni..boleh singgah bawa anak2

    ReplyDelete
  9. rasanya kan kat mana mana pon ade dorang punye photog tu, kan !mwmbontototi kite pastu ambik gambar bagai, tapi memang cun lah. time nak bayor.. perghhhh ! harga nya blh tahan sangat..

    ye ke.. punya la tak tahun adoiyai..
    blh la gi usha usha ape yg menarik, kan !

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me