We Miss You

August 09, 2016

As Salam and greetings to dear readers.

Setelah hampir sebulan tak balik kampung finally last Saturday kids dan Mrs. A berkesempatan untuk balik kampung. Semasa bulan Syawal hari itu banyak sangat hal yang membuatkan keinginan untuk pulang ke kampung terbantut. Kendurilah, open houselah, konvoi rayalah haish! macam-macam hal lah.

Walaupun dah lama tak balik kampung tetapi minggu sebelum tu Mrs. A sekeluarga ada jer... berjumpa dengan emak, kakngah sekeluarga, adik dan niece yang keletah tu kat wedding anak cousin. Tapi itulah sekejap sangat tak puashati. Last weekend tu kids memang looking forward sangat nak balik kampung nak jumpa si tecik ni...

Mrs.A-missed-me
Missed me??!

Malangnya sesampai aje kampung budak tecik tu ada kat Ikea Damansara nak pi makan meatball kata mummynya ngeh!ngeh!ngeh!

Sorry we all balik Puchong seminggu dua ni

Semua muka kuciwa aje... tak bestlah tak bestlah kata depa. Tapi mujurlah ada nenek takpelah dapat jumpa nenek pun dah bersyukur kata depa lagi... Hahhaaa... ayat nak sedapkan hati sendiri. Nenek pulak cakap takpelah buah rambutankan ada boleh makan sampai hongeh! Alahai buah rambutan tu belum masak ranum lagi tapi dah boleh jugaklah untuk dimakan.

Patah terkulai angkara monyet-monyet

Mak Mrs. A kata tak tahulah sempat masak ranum ke tidak buah-buah rambutan tu, ntah sempat kita makan ke tak ker...?? Monyet banyak tak sedar bila masa dia makan, tengok-tengok kulit rambutan dah bertaburan kat bawah pokok tu.  Kemain monyet-monyet tu berpesta.

Nenek nape tak bakarkan mercun? tanya kids dah bakar dah sekejap aje takutnya. Mercun pun dah habis ha! monyet tu datang balik. Habis dah ikhtiar, geram nenek!!! biarlah monyet pun nak makan jugak kongsi-kongsilah kita nampak gayanya yaaa.... Jadinya kat kampung we all asyiklah duk makan buah rambutan mujurlah tak sakit tekak dek banyaknya makan tu.

Oh! ya sebelum balik kampung last Saturday tu we all sempat pergi wedding cousin Mr. A di TTJ. Tapi yang lucunya ntah kenapa time tu langsung takde bergambar dengan pengantin. Malas nak citer banyak.

Biarlah gambar berbicara.

Mrs.A
Ini aje gambar pengantin yang ada itupun jauh bebenor

Mrs.A
Along (b.i.l) sekeluarga sedang menjamu selera. Mereka sampai lewat sedikit dari we all

Mrs.A-the-cousins
The cousins

Mrs. A
F.i.l dan cucunya yang paling kecik

Mrs.A
Amboi!! teringin nak ada baby kerr... tu??

Mrs.A
Awat hang pi ketawa cenggitu sekali Mrs. A oii!! buruk perangai

Okay itu saja, al-kisah we miss you. Hahahaaa tajuk macam tak synchronize dengan ending jer...


Kredit Photo: Group WhatsApp family

You Might Also Like

9 comments

  1. Kesian pokok rambutan tu, sampai terkulai angkara monyet2.

    ReplyDelete
  2. hehe..ruginya x g tngkp gmbr ngn pengntin

    ReplyDelete
  3. wow pokok rambutan. boleh petik and terus ngap!!!

    ReplyDelete
  4. Gerammm tengok pokok rambutan tu...

    ReplyDelete
  5. buah rambutan baru nak masak ranum..

    ReplyDelete
  6. Comel nya baby! hehehe.... serius la Mrs.A mmg berebut dengan monyet klu ada pokok buah ni. dlu masa dkt penang, rmh aina ada pokok rambutan n cempedak. Kitorang berebut dgn musang. Hahaha... plg x tahan dia tgl kan kulit n biji cempedaj tu je. Cis.. xpela kongsi rezeki kann =D

    ReplyDelete
  7. Menarik pokok rambutan tu
    Lebatnya buah :)

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me