Malang Tidak Berbau

August 29, 2016

As Salam and greetings to dear readers.

Betullah orang kata malang tidak berbau, kentut aje berbau ngeh! ngeh!ngeh! This morning 29 Ogos 2016 time Mrs. A nak pergi kerja di simpang tiga area taman Mrs. A tu tiba-tiba gedegang!!! Mrs. A telah terlanggar belakang kereta yang tetiba emergency break.


Lampu depan pecah sebelah, bumper tu dah bergesel sikit dengan tayar depan

Astagafirrullahhilazim... beristigfar iols sambil drive ketepi pastu keluar kereta, menggigil panik jumpa pemilik kereta depan yang Mrs. A langgar tu. Driver lelaki, passenger dia perempuan tak tahulah husband and wife ke adik-beradik ke atau boyfriend girlfriend. Sambil say sorry Mrs. A kata alahai! dik! kenapa emergency break?? Ada motor tetiba muncul kak katanya.

Huhuuuhuuu... camne nih! tanya Mrs. A pastu dia kata kak kereta saya sikit aje nih! akak teruk. Aah itulah tapi akak langgar belakang adik ha! Iya betul tu tapi takpelah kak saya pun nak cepat ni, kita settle sendiri-sendiri sudahlah ya! Hurmm... okaylah Mrs. A pun setuju ajelah sebab tak tahu apa yang betulnya. Lagipun itu lebih senang mudah dan cepat settle.

Ingatkan nak terus jalan aje pergi office tapi tak jadilah sebab bumper tu bergesel sikit dengan tayar risau pulak, kalau jalan aje nanti hangit pulak tayar lagi haru biru.

Apa lagi terpaksalah called Mr. A tu. Adoi! sabar yolah kena bebel. Kekdahnya drive viva tu balik rumah. Kemudian, pergi kerja this morning terpaksalah minta Mr. A yang hantarkan.

Hurrmmm... malang tak berbau. Namum Mrs. A percaya setiap yang berlaku itu pasti ada hikmah disebaliknya. Syukur Alhamdulillah tak teruk mana pun.


You Might Also Like

9 comments

  1. dugaan ye mrs A walau apa pun semangat!

    ReplyDelete
  2. Seramnya kalau terlanggar kereta orang. Mujur settle sendiri2 kan.. Siqah pernah kena langgar belakang jugak. Sampai kemek habis bonet belakang kereta siqah. Orang yang langgar tu baik, dia bayar ganti rugi total baiki semua dan hantar dan ambik siqah pergi dan balik kerja hari2 selagi kereta tak siap. Alhamdullilah ada orang memahami kepayahan kalau takde kereta. Huhu

    ReplyDelete
  3. dugaan..
    nasib baik takde apa2..
    lagipun nasib baik diver depan tak marah.
    sometimes driver depan akan marah2 kita walaupun dia break emergency. sebab kita tak jaga jarak.

    setiap yang berlaku itu pasti ada hikmah disebaliknya. Syukur Alhamdulillah tak teruk sangat.

    ReplyDelete
  4. BEGITULAH MRS A KALAU DH NK MALANG WALAU DH HATI2 PUN BERLAKU JUGA..SABAR JE LAH

    ReplyDelete
  5. Dugaan.. Yang penting, MRS. A selamat..

    ReplyDelete
  6. Wkmsalam.
    Biasa terjadi macam ni.
    Berhati2 memandu sebab orang belakang tetap salah.

    ReplyDelete
  7. hati2 memandu mrs A . mcm2 dugaan harap bertabah. nasib tak jd apa2 kt diri

    ReplyDelete
  8. betol2.. setiap yg berlaku ada hikmah.. sabar dan redha, insyaAllah beroleh rahmat.. :)

    ReplyDelete
  9. Nasib baik kena ngan org yg xb'kira, cikna dh tnye mmbr sklh ni msng2 bgtau range dlm RM200 camtu tp xtau la mcmne cikna ingtkn blh tukar cover cermin tu je rupanya kena tuka seketul skli ngan lampu.. Menyesal xkekahkan anak lembu tu,huhuu...;-)

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me