Raya Sana Sini Situ

July 20, 2016

As Salam and greetings to dear readers.

Raya sana sini situ hurmmm... disebabkan masih bulan Syawal dan banyak open house, time inilah kita ambil kesempatan ziarah-menziarahi kawan-kawan sedara-mara betul tak?? hurmmm Mrs. A lettew... 

Last weekend Mrs. A sekeluarga sempatlah pergi open house, di Seremban aje pun. Plannya nak pergi tiga rumah tapi boleh pulak yang satu rumah kawan Mr. A tu dia tersilap tarikh. Tarikh sebenar adalah 23 haribulan Julai nanti. Patutlah sesampai aje tengok takde orang dah tu rumah kosong. Haish! faktor usia kot sabar yolah!

Hurm... oleh kerana time open house rumah kedua tu agak lambat lagi in between tak tahu nak buat apa. Aryssa minta hantarkan dia ke rumah cikgu kelas yang dia panggil Sir Nasrul coz kebetulan Sir Nasrul memang ada invite anak-anak muridnya datang beraya. Lalu dari Nusari Bayu ke Warisan Puteri lah... we all.

Walaupun Sir Nasrul tu guru kelas Aryssa tetapi dia ada jugak mengajar kelas Adik kekdahnya Adik pun sama joined beraya rumah Sir Nasrul. Melihat keadaan yang beraya itu cuma anak-anak murid aje kekdahnya Mrs. A bertiga malu arrrr... nak join sekaki ngeh!ngeh!ngeh! So.... to kills the time Mr. A kata kita minum dulu... di Man Tomyam.


Mrs.A-Musafir.di.Aildilfitri
Musafir di Aidilfitri

Kemudian setelah cukup time amik Aryssa dan Adik lalu we all pun geraklah ke destinasi open house kedua iaitu di TTJ. Ini rumah kawan Mr. A actually Mrs. A tak kenal pun tuan rumahnya tetapi ini memang betul punya open house siap pasang khemah lagiks terbaiklah! terima kasih tuan rumah atas layanan baik semoga dikurniakan rezeki yang berterusan dan melimpah-ruah lagi hendakNYA.

Sedapnya satay dia bercucuk-cucuk si Along makan

Setelah puas makan-makan dan sembang-sembang we all pun gerak ke destinasi open house yang ketiga iaitu di Taman Cengal pula. Ini rumah B.I.L Mrs. A iaitu Along Mr. A. Disebabkan ini rumah adik-beradik so we all beraya kat sini sampai lebam.

Okay! jom layan gambar. Terlebih dahulu diingatkan jangan teruskan sekiranya anda tidak mahu #muntahhijau.


Buat aksi bebas. S.i.l, my bebiras (tudung pink puan rumah) and niece

Lagi aksi bebas

Copeklah Kayna mama dah lotih ni

Okay! cun katanya

Inilah yang berlaku apabila anda meminta pertolongan jurukamera lalu diarah-arah dan anda terpaksa mengikut arahan.

Kemudian jurukamera beralih arah ke warga emas pula.

Ketika mereka busy mendengar arahan 

 Lalu Mrs. A pun snap curi gambar jurukamera berkenaan
Tu diaaa jurukameranya.... sana sikit... kanan-kanan lagi... tepi sini skett..

Opppsss... ada yang masih belum masuk kategori warga emas der...

Alaa... maklang pun nak jugak... kata my biras yang tepi sekali tu
Kemudian jurukamera mengajak Atuknya wefie

Okay tengok sini Tok ha... handsome Atok. Nanti Kayna cuci bagi Atok tengok
Yang ini paling handsome katanya. Along AS and Along AH

Haip!!! belum habis lagi. Ada lagi.... esoknya tu pulak iaitu Sunday 17072016 open house di Jiboi pulak kali ini hosnya tak lain dan tak bukan my parents in law and sil serta husbandnya. Walaupun mereka kata boleh jemput kawan-kawan masing-masing tetapi Mrs. A sedar diri coz tak menyumbang apa-apa pun datang pun lambat sumbang makan adalah muaahhaaaaaa.....

The boys dah pergi awal dalam pukul 12.00 tengahari. Sementara Aryssa and Mrs. A datang petang setelah segala kerja-kerja di rumah sendiri settle barulah boleh senang hati pergi berfoya-foya.


We all on the way ni
Dah masak ke belum ni..?

Hah! nak barbeque sangatkan... kan dah kena panggang
Sewaktu open house di Jiboi b.i.l aka Along sekeluarga tak joined coz depa pi beraya side kaklong konvoi ke K.L malam sewaktu open house rumah depa tu dah bagitau dah. Begitu jugak dengan family b.i.l aka Ateh itu lagilah dari satu hari raya Mrs. A belum ketemu mereka lagiks. Busy di side sebelah wife kekdahnya.

Bergambar bersama Uda dan keluarga sebelum mereka gerak balik.

Uda adik m.i.l & hubby. Awat mak tak pakai kasut mak...

Suku-sakat Uda yang datang nun jauh dari Perak

Uda tu adik m.i.l yang duduk kat Perak datang khas sempena open house ni. Bukan setakat datang kosong tau macam-macam Uda bawa ikan patin sungai masak tempoyak, lemang, kuih-muih hurmmm banyak betul buah tangannya.

Nampak tak nampak tak perbezaan di situ. Orang Perak sampai dulu dari Mrs. A dah tu pulak bawa macam-macam buah tangan ko bawak apa Mrs. A hoi!!! muahhaaaa... Mrs. A bawa diri aje. Maka yang baik jadikan teladan yang buruk tak payah ikut langsung. Okay baik!!

Thats all kisah Raya Sana Sini Situ aku raya kau raya barulah raya.

You Might Also Like

7 comments

  1. wah jelesnya tgk gambar raya org lain...suki ni open house pun x gi huhu

    ReplyDelete
  2. Wkmsalam.
    Sekarang time makan2 sana sini selepas sebulan berpuasa.

    ReplyDelete
  3. wah. meriah raya
    ini baru raya :)

    ReplyDelete
  4. wah... meriah.
    raya kat seremban ekk.
    ari tu 1st raya aida beraya ampangan, umah mak mertua.

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me