Tinggal Seminggu Lagi

June 28, 2016


As Salam and greetings to dear readers.

Sekejap benar rasanya dah tinggal seminggu lagi nak raya. Dah banyak dapat kad raya? Mrs. A semalam dan hari ini kena settlekan kad raya bos. Haish! bos ni lambat pulak dia suruh hantar tahun ini. Last week busy dengan preparation untuk meeting lagipun Mrs. A EL dua hari itu pasal lambat kata bos.


Kad raya company. Cantik tak?
Serunding daging pun nak enter frame ha! RM10 beli kat Aeon S2

Duit raya dah tukar? Mrs. A alhamdulillah semalam berkesempatan menukar duit raya. Takdelah banyak pun, berpada-pada aje itu pun lebih kepada anak-anak sedara aje.

Actually raya tahun ini kurang excited bila mengenangkan Along dan Adik yang masih di hospital tu. Exhausted pun iya jugak bila mana Mrs. A dan Mr. A terpaksa ulang-alik hospital. Mujurlah working hours Mr. A tu flexible kekdahnya siang bila time Mrs. A kerja dia jaga. Malam pulak Mrs. A akan take turn jaga sampai pukul 11.30 malam lebih kurang la... kemudian passing baton semula ke Mr. A.

Tapi mujurlah mereka dah besar-besar dah pandai berkata-kata mana yang sakit, apa yang sakit lainlah kalau baby, degree kerisauan tu mesti terlebih-lebih sebab kita tak tahu apa yang sakit.

Bercakap dengan Mr. A tadi doktor kata In Sha Allah esok Along dah boleh discharge. Cuma adik belum tahu lagi bila coz adik masih demam. Keadaannya masih tak memuaskan hati doktor sekejap demam, sekejap okay. Adik ini dia susah sikit nak makan ubat, bila nak ambil gas (nebulizer)  pun payah. Malam tadi Mrs. A siap cakap kat dia, Adik please makan ubat jangan cheating, kalau tak sihat lagi tinggallah kat hospital ni raya sorang-sorang. Ibu dan yang lain-lain nak balik kampung ni. Hahhaaaaa... meroyan dia sekejap terus jadi baik nak pergi mandilah nak amik gaslah. Macam-macam karenah.

Petang nanti nampak gayanya berbuka di hospital lagilah. Experiences itu bukan semua orang merasa. #syukurselalu.

Okay! itu sahaja kisah Tinggal Seminggu Lagi. Selamat menjalani ibadah puasa hari ke 23 buat readers. Semoga puasa kita hari ini penuh berkah.

You Might Also Like

3 comments

  1. Moga dak Abang dengan dak Adik cepat baik hendakNYA.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me