Aryssa Demam, Ibu Emergency Leave

March 07, 2016

As salam and greetings to dear readers.

This morning sewaktu sedang bersiap-siap nak pergi kerja, tetiba Aryssa yang baru aje lepas mandi datang ke bilik Mrs. A. "Ibu.. pening la kepala Sha nih! la kenapa makan apa kat Jiboi semalam?" makan ayam jer... malam tadi dah pening sikit-sikit ingatkan pagi ni dah ok. Lepas mandi pun sakit lagi". "Hurmm.. takpelah tak yah gi sekolah nanti kita pergi klinik". Mrs. A cakap kat dia.

Oleh kerana babahnya ada urusan luar hari ini kekdahnya Mrs. A terpaksalah amik Emergency Leave aka E.L, Mujurlah boleh EL dengan senang hati kerana dari minggu lepas memang tiada urusan kerja urgent pun yang harus di settle at least untuk hari ini.

Nampak gayanya pagi ini adik pergi sekolah seorang ajelah. Mujur adik okay tak buat hal kata tak nak pergi sekolah sama, walaupun adik tu bukanlah sihat sangat. Nampak gayanya dah tiga orang ahli keluarga Mrs. A dilanda sakit memula babah. Lama jugak demamnya hampir seminggu tapi penakut nak admitted tu yang duk rumah aje makan ajelah ubat yang doktor bagi tu. Itulah kekadang tak faham orang lelaki nih! nampak aje macho tapi time diminta masuk hospital penakut lebih rela tanggung sakit kat rumah. Syukur alhamdulillah sekarang babah dah sihat pun.

Tadi dalam pukul  9.30 pagi Mrs. A pun bawa Aryssa pergi klinik. Klinik yang biasa family we all pergi. Ramai jugak orang kat klinik dah tu pulak terjumpa dengan officemate Mrs. A dia pun tak sihat nak jumpa doktor la jugak. Hurmm... musim panas dan kering memang musim penyakit. Tak lama tu turn Aryssa pun sampai bila doktor check Aryssa katanya demam suhu dia 38.7 darjah C, tekak dia pun merah pastu doktor bagi MC 2 hari katanya takut jugak berjangkit penyakit babahnya. Doktor kata kalau tak baik lagi. Hari Rabu kena datang semula nak check darah.

Alahai! Aryssa please be strong esok ada UB1. Pagi tadi sempatlah WA cikgu kelas Aryssa pastu cikgu siap remind noted puan tapi esok ada UB1 ya puan. Huhuuuhu...semoga esok Aryssa dah sihat lebih baik dari hari ini.

Eh!eh!eh! apasal pulak tetiba gambar Marble nih!??? Oh! actually nak bagi tahu Marble tu dah sihat ini gambar dia setakat petang ini time Mrs. A tengah type nih ternampak pulak Marble tengah nap dengan lenanya. Mrs. A pun amiklah gambar itu pun dia tak sedar.


Perut dah kenyang tidur lerr..


You Might Also Like

8 comments

  1. Haha..saya pon rela duk kat rumah. Bukannya takut, tapi kalau tengok ahli keluarga, semangat untuk kembali sihat tu lebih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.BUKA BLO DANA GHAIB MBAH RAWA GUMPALA

      Delete
  2. cuaca panas ni agaknya MRS A, semoga aryssa cepat2 sembuh ye..amiin :)

    ReplyDelete
  3. Susah kalau anak tak sihat. Banyak urusan tergendala disamping hati yang risau :(

    ReplyDelete
  4. semoga anaknya cpt sembuh..anak demam mmg merisaukan

    ReplyDelete
  5. pengorbanan seorang ibu.. :)

    ReplyDelete
  6. Biasa la tu kan. Kalau anak2 tak sihat, memang ibu atau ayah terpaksa cuti untuk jaga anak.

    ReplyDelete
  7. Kite minggu lepas dah 3 hari cuti jaga anak2 demam.. Minggu ni kite pulak demam, gagahkan diri jugaq dtg keje, huhu!

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me