Wedding Invitation

January 19, 2016

As salam and greetings to all readers.

Ouch!.. dah seminggu tak up date my blog my stori nih!. Konon azam tahun baru sehari satu post dah sembilan belas hari di tahun baru Masehi 2016 lagi hancus adalah. Ketawa evil sikit muuahhaaaaaa.....untuk sedapkan hati sendiri. Nampak gayanya azam masih tak menjadi kenyataan hazab adalah ngeh! ngeh!ngeh!.

Okay! ini nak citer kisah last weekend Mrs. A sekeluarga telah menghadiri wedding invitation office mate. Belanja gambar dulu.

On the way tu harus selphi selpot dulu trademark tu...

We all sampai boleh dikatakan awal kekdahnya tak dapatlah bergambar bersama pengantin coz pengantin sedang busy direnjis-renjis dipilis oleh ibu bapa sedara mara kedua-dua belah pihak time we all nak gerak balik tuh! Lagipun we all kena pulang awal coz Mr. A nak ziarah kawanya meninggal dunia. Mujur ada seketul.


Walaupun sedang menjamu selera sempat gak Mrs. A mengambil curi seketul gambar pengantin. 

"Terima kasih kak sudi hadir, komen Mira di FB", walaupun tak dapat bergambar bersama yang penting hadir memenuhi undangan. Bukankah hukum memenuhi undangan walimatul urus itu adalah wajib. Ini bukan Mrs. A yang kata ya... tapi berdasarkan sabda Nabi dan HR Muslim.

Sabda Nabi Apabila seseorang di antara kalian diundang untuk menghadiri walimatul ’ursy
 (resepsi pernikahan, pen), penuhilah.” 
"Barangsiapa yang tidak menghadiri undangan walimah/pernikahan, sungguh dia telah durhaka pada Allah dan Rasul-Nya.” (HR. Muslim).
(Kredit: Rumaysho.com)

Moral of the story: Jangan ambil remeh dengan undangan walimatul urus. Jika tiada apa aral wajib kita penuhinya.Jangan saja-saja malas nak pergi tapi pergi shopping boleh pula.


You Might Also Like

7 comments

  1. Ramai dikalangan kita mengambil mudah undangan walimatul urus kan..

    ReplyDelete
  2. wahh sonoknyer tenok org kawen mak kann., hehe2 mugo berkekalan

    ReplyDelete
  3. pewwiittt.. lawanya Mrs A nak pii kenduri..cepat..sahut cabaran azam tuu, satu hari satu entri... u can do it dear :)

    ReplyDelete
  4. Aduhh, sentap sis. Kadang-kadang tak pergi kenduri kalau orang ajak

    ReplyDelete
  5. ha'a betul tu klau tiada halangan pergi je

    ReplyDelete
  6. aida sgt suka gi wedding.
    makan-makan.

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me