Trip To Pulau Pinang And Kedah

November 16, 2015

Saturday morning sebaik sahaja selepas solat subuh Mrs. A telah menghantar Aryssa ke sekolah. Aryssa telah berjaya mendapatkan kebenaran babahnya untuk mengikuti trip to Pulau Pinang and Kedah anjuran sekolahnya.

Amboi! paginya gelap lagi Aryssa hoi! Iya ibu... Teacher kata registered nama pukul 6.00 pagi. Mulanya Mrs. A kurang yakin tapi bila dapat tentatif lawatan tu oh! okay yang benar dong...


Hah! tak percaya gelap lagi tu... bas dah sedia menanti.
Motif sangat ibu pun nak enter frame ngeh!ngeh!ngeh!

Kebiasaanya dalam family jika kids nak ke mana-mana mereka akan bagi tahu Mrs. A dulu, kalau Mrs. A okay, jawapannya cenggini, Ibu okay tapi tanya babah dulu. If only babah pun okay barulah mereka dapat pergi. Tapi kekadang ada juga ibu yang tak okay tapi babah okay itupun mereka dapat pergi jugak.

Pada mulanya Aryssa kata Danial pun pergi [cousin Aryssa] takkan dia tak boleh pergi. Itu yang Mrs. A bagi Aryssa pergi tapi akhirnya Danial yang tak jadi pergi. Apa sebab-musababnya tak sempat pulak nak bertanyakan Kaklong [biras Mrs. A/ mama Danial].

Gegambar yang Aryssa WA

Kemain lagiks posing nya

Walaupun  Aryssa berada di Pulau Pinang tapi kecohnya tetap terasa. Aryssa always up date kat WA group family dia di mana, dah sampai mana, dah makan dah minum haish! memang Aryssa sungguhlah gayanya.

Alhamdulillah lebih kurang pukul 10.00 malam tadi trip tersebut telah selamat sampai. Babah yang amik Aryssa kat sekolah, Aryssa pun okay cuma muka merah kesan sunburn dan nampak letih mesti mandi-manda terlebihlah tu.

Moral of the story kadang-kadang kita harus lepaskan dan percayakan anak-anak bahawa mereka mampu berdikari.

"HasbunAllahu wa ni'mal wakil ni'mal maula wa ni'man" [At-Taubah(9):129]
ertinya: Cukuplah Allah menjadi Penolong kami dan Allah adalah sebaik-baik Pelindung.


You Might Also Like

12 comments

  1. jauh berjalan tu ya... ada jeruk pak ali x? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Signature Penang tu haruslah adakan

      Delete
  2. samalah anak dara wak tuari dh jalan2 key ell jugak., sakans tu posing., ade beli ole2 penang tak utk ibu tuu ;p

    ReplyDelete
  3. hehehe nanti mai penang lagi bw ibu & ayah pulak..hihihi

    ReplyDelete
  4. mmg musim ke Penang ke sekarang ni hihi

    ReplyDelete
  5. wow Bee Gallery tu orang penang dok sampai laig ni =D

    ReplyDelete
  6. salam..

    memang pada mulanya susah sangat... bimbang itu ini.. tapi percaya dan yakin pada ALLAH.. insyallah..

    ReplyDelete
  7. Begitulah mak kita dulu... Nak lepaskan kita berdikari sendirian, punyalah susah. Ade jer yg tak kena dan xpercaya. Kini...kita pula yg rasa... :)

    ReplyDelete
  8. sampai masa memang kita perlu lepaskan anak untuk berdikari.. saya dulu memang berdikari so mak ayah tak kisah sangat nak lepaskan saya ikut rombongan sekolah. pernah jugak ikut rombongan sekolah ke penang masa darjah 3 ke 4 lupa dah..

    ReplyDelete
  9. hu hu hu aida tak rasa aida bleh lepas kan anak2 dara aida lagi la.
    gi rombongan pun hanya waktu skola.
    other than that, aida x berani let go.
    ayah diorang ok aje. aida ni hah yg agak kolot!

    ReplyDelete
  10. Erm..dah berpuluh tahun tak pi peneng. Terasa jeruk pala peneng .

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me