Salah Kak Ngah

November 30, 2015

Last Friday time fetching kids kat Jiboi, sesampai aje Aryssa bagi satu bungkusan ibu nah ini maklang bagi. Ha! apa nih? Maklang bagi ibu shawl. What bagi aje??? Wow! maklang menang loteri ke dengan muka blurrr campur terkejut!. Tetiba dikurniakan shawl yang banyak.

Shawl pelbagai color yang tidak diketahui harganya

Kemudian F.i.l pulak cakap tu tudung tu N bagi suruh bagi kau. Dia kata kau tahulah nanti. Eh! orang tak tahu apa-apa tak janji pun? Ha! mak kau pun cakap bagi kat kau, tak tahu abah de. Errmmm... takpelah nanti orang contact N. Kemudian Mrs. A pun bawa je shawls tu balik rumah we all sambil tu whatsapp N my biras tu di group family. Dari petang tak berjawab lepas maghrib barulah menjawab. Haish! jawabnya cenggini "tudung tu kak ngah AS nak, tapi kalau kak ngah nak beli pilihlah". 

Pastu kak ngah AS pulak menyampuk "maklang dah hantar rumah opah ea?" Tapi yang jawab tu my b.i.l "yooo.." Mrs. A pulak jawab "we all dah bawa balik Kekwa, rega satu berapa nih?" Kak ngah AS jawab tapi bukan menjawab soalan pun "uiks! janganlah kak ngah nak niago tu". 

Jawapan dah angin sikit dari Mrs. A "serius dah bawa balik Kekwa ti bagi baliklah. Communications breakdown not my fault". Angin kus-kus singgah coz dari awal hingga ke akhir tanya harga tak menjawab stressed iols dibuatnya. 

Jeng..jeng..jeng... tak lama tu my M.i.l calling-calling. Setelah berchit-chat cenggitu-cenggini kesimpulannya salah kak ngah daa... almaklumlah Mrs. A pun kak ngah juga dalam family, AS the niece pun kak ngah daa..

Moral of the story cakap biar terang kerana orang lain tak boleh baca apa yang tersirat di dalam otak kita. Lagi satu rezeki tidak datang bergolek-golekkan.


You Might Also Like

12 comments

  1. hehehe mesti dah seronok td ingatkan dpt shawl free banyak mcm tu

    ReplyDelete
  2. Oh rupanya Kak Ngah lagi satu yang rajin berniago kan Mrs. A, bukan Kak Ngah yang satu lagi tu kann.. hehehehe

    ReplyDelete
  3. hihi missed communications laa ni mrs A, bahagiakan kalau dapat free banyak tuu :)

    ReplyDelete
  4. btolla tu, rejeki tak datang bergolek..

    dan camane nak menang loteri kalo mak tak beli kann., hehe2

    ReplyDelete
  5. apa nak buat...rezeki bel;um smpi ;-)

    ReplyDelete
  6. kalau tak kak ngah sini yang jual online plak hihi

    ReplyDelete
  7. byk shawls tu...itulah kanns..cakap biar terang..

    ReplyDelete
  8. hahaha.. ingat orang bagi free. rupanya suruh pilih yang mana minat nak beli

    ReplyDelete
  9. Tak pasal-pasal bergaduh kan hehe..

    ReplyDelete
  10. hadoi...
    silap komunikasi :)
    sabo ajer la...

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me