I Hate Both Of You Another Episode

October 23, 2015

Beberapa bulan yang lalu Mrs. A pernah posted kisah yang hampir sama nak tau klik SINI. I hate both of you another episode ni pulak sudah bertukar tempat siapa yang membenci dan dibenci ngeh! ngeh! ngeh! Dua hari lepas time kids balik dari Jiboi depa telah membawa si Tompok. Sesampai aje rumah ibu.. ibu... Opah bagi kita anak kucing ni.. hah! mana dapat tanya Mrs. A? kawan maksu yang bagi laaa ikut Ibu macam tak naklah. Kan Koko dah nak beranak nanti anak dia kita nak letak dalam sangkar tu. Alah ibu ni Opah dah bagi tu amik ajelah. Hurmmm...okeh layankan ajelah.. dah mil ko bagi Mrs. A oiii ko berani kerr... kata tak nak? ngeh!ngeh!ngeh!

Ini dia our new isi rumah.
Kids bagi nama Tompok tapi Mrs. A dah tukar nama dia Oren
Alahai kesian jerr.... tengok dia ni sesekor takde gang pastu tercium-cium sana, sini, situ. ke depan, ke belakang. Ibu kenapa dia nak bau-bau arrr tanya adik? Memanglah cat cenggitu kalau datang kat tempat baru yang dia tak biasa lagi. Ingat tak Koko dengan Lilo dulu kan dia bau-bau jugak.

Sebagaimana yang telah dijangka si senior Koko memang tidak suka kehadiran si Oren ni. Tapi Koko takdelah bertindak ganas cuma dia buat bunyi deraman menciks dia tu aje... haish nyah! ko dari sini pastu bila kids main-main dengan Oren dia tengok aje kesian dia jeles lettew. Tapi Koko jangan risau we all tetap sayang Koko. Dari apa yang Mrs. A baca kalau ada kehadiran junior kita kena pandai-pandailah pujuk si senior tu kena bagi perhatian yang sama rata. Bagi lebih perhatian pun lebih baik dan lagi tempat makan dia jangan terus bagi sama tempat kena asing-asingkan dulu kerana bau mereka berbeza belum serasi lagiks!

Koko kaklong kawasan

Esok tengaharinya tu Mrs. A ada extra task iaitu kena fetching Aryssa dan Adik dari sekolah coz babah outstation. Along pulak time ni sesi petang cuti. Dia lepaking Jiboi. Sampai rumah tengok dalam sangkar ada seekor lagi uols...!!

Surprise!!!!
Adik-beradik si Oren tu kata kids Mrs. A namakan Mable walaupun dia tak berapa nak marble lebih kepada tompok tapi nak ferfiling Mable jugak

Eh! ibu... ada sekor lagi tu la... camne ada kat sini kata adik? Cer call Along tanya. Along kata itu Opah hantar pukul 10.30 pagi tadi. Opah kata kesian dia sekor jer... bagi dia ada kawan. Muuaaaaahaaaaaaa sabar yolah! Haish!!! bertambah-tambah menciks lagi lerrr... Si Koko tu ya.. sabar jugaklah ye Koko.

Mable & Oren si junior in da house

Kata suka cats??? ha! baru tiga ekor tak kan tak boleh handle kot???

You Might Also Like

4 comments

  1. Wah! Yang tiga color tu comel sangat!
    Saya pun ada bela kucing tapi memang xbagi masuk rumah... dok kat luar jer.

    ReplyDelete
  2. Alahai macam anak betul pulak kucing-kucing nih! :3

    ReplyDelete
  3. susah nk jaga kucing ni jugak mak kann ;p

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me