Nelayan Seafood & Catering

June 13, 2015

Nelayan Seafood & Catering atau lebih popular dengan panggilan Nelayan Seafood sahaja memang legend siapa yang tak tahu dia memang bukan orang Seremban sejatilah namanya. Dari mula asal dua bangunan aje sebelah menyebelah, eh! tak jugak yang mula-mula asal yang sebenar-benarnya adalah di bangunan NSFA tetapi entah kenapa (ada kisah disebaliknya). Sekarang ada di Wisma Perisai Wira namun masih berada di Rahang Square dan dari Wisma Perisai Wira ini pun masih boleh kelihatan bangunan NSFA iaitu tempat asal Nelayan Seafood.

Nelayan Seafood telah menambah lagi satu lot menjadikan ianya 3 lot sederet. Baru-baru ni Mrs. A dan Mr. A telah menjamu selera di sini. Actually ini memang tempat lepak Mr. A. Cuma Mrs. A aje yang sekali sekala datang makan sini. This time cuba lot yang baru di buka ini kata tuan empunya lot (anak kepada founder) kak ini sebenarnya buka special untuk Ramadhan nanti. Oh! okay.

Ada pelbagai seafood yang boleh dipilih dan customer boleh minta jenis cara masak apa yang kita nak. Fresh sangat ada ikan hidup dan juga ikan mati. Mrs. A ikut aje selera Mr. A coz Mrs. A memang tak secerewet Mr. A dalam bab-bab makan ni. Tolak batu dengan kayu jer.. itupun makan gak jambu batu dan ubi kayu ngeh!..ngeh!!ngeh!!..

Talapia Hidup (900g) masak cara deepfried (RM28.80)

Sotong Fresh (900g) masak cara bakar (RM45.00)

Sup sayur [2 org makan] (RM10.00) Mr. A punya oldtime favourite

Actually itu dinner pada 03062015 selepas Mrs. A balik dari Yun Nam. Kemudian pada 05062015 sekali lagi we all dinner di Nelayan Seafood amboi macam ada share pulok gayanya. Eh! takdelah mana ada share, memang we all suka makan-makan kat sini sambil borak-borak dengan friends yang memang suka makan di Nelayan Seafood juga.


Talapia Hidup masak cara stim (RM25.60)

Sotong masak cili api (RM22.50)

Sup sayur [seorang makan] (RM5.00)

Hahhaaaaahaaaa!!! sama ajekan menunya cuma cara masak aje yang berbeza. Sup sayur itu memanglah dah macam hidangan mesti ada untuk Mr. A. Tu pasal yang kurangkan portionnya dari dua kepada satu takut tak habis membazir adalah amalan yang tidak baik kan??

Selain daripada itu terdapat pelbagai jenis lauk-pauk dan makanan yang exotic pun ada contoh macam pelanduk, kijang, puyuh pendek kata macam-macam ada.

Sesiapa yang nak cuba makan di Nelayan Seafood & Catering dan juga untuk tempahan alamatnya adalah:-

Nelayan Seafood & Catering Sdn Bhd
Wisma Perisai Wira
PT 970, Rahang Square
70100 Seremban
Negeri Sembilan Darul Khusus

Tel: 06-7600090 Fax: 06-7670741




You Might Also Like

3 comments

  1. fuh pecaq air liur tgk..
    lama betul tidak makan seafood.
    insyallah ada masa boleh la singgah sana..

    Jemput join segmen terbaru saya

    Segmen 3 Review Percuma Umtuk Produk Blog & Event

    ReplyDelete
  2. Nad terpikat sesangat dengan sotong fresh tuuu! Aummm nampak sedap gila T_T Nakkk eh esok dah puasa lah

    ReplyDelete
  3. selamat menyambut ramadhan mak kutu yee ;)

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me