Kitiki Yang Pulang

April 05, 2015

Mrs. A pernah cerita pasal kucing we all yang tetiba aje hilang ghaib entah ke mana. Mrs. A dan kids pun rasa macam dah give up dan tak berharap sangat yang kekucing tu akan pulang.

Tapi siapa sangkakan Kitiki akhirnya pulang. Monday morning 31032015 sewaktu Along bersiap-siap nak pergi mengaji dia ternampak macam Kitiki sedang berlari-lari anak dari simpang jalan tak jauh dari rumah we all, Along pun panggil-panggil nama dia terus laju aje dia datang dan masuk ke rumah sambil mulutnya bising mengiau-ngiau kata Along seolah bercerita mana dia hilang kira-kira hampir sebulan itu.

Mrs. A memang terkejut yang amat yang Kitiki berjaya mencari jalan pulang dan bersyukur sangat yang dia selamat cuma dia agak kurus dan tak tahu kenapa kat bahagian atas sikit mata dia macam luka melecet dua-dua belah pulak tu.

Kitiki lepaking kat tempat favorite 
Kemana dia menghilang selama hampir  sebulan itu tidaklah we all tahu sebab musababnya. Walaupun dia memang becok mengiau-ngiau seolah bercerita apa yang berlaku ke atas dirinya tapi manalah we all faham bahasa diakan..kan.. Tidak mustahil juga yang sedikit waktu nanti Come pula yang pulang. Alhamdulillah syukur thank you Allah Kitiki telah pulang kepangkuan we all.

You Might Also Like

9 comments

  1. Wah...best la Mrs. A dapat jumpa balik kucing yg hilang. Kucing sy masih lg x balik2. Sedih T.T Ada tips x mcm mana nak bg kucing hilang tu dtg balik kat kita ? :) Lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhaaa... takde tips apa-apa pun cuma we all selalu doa mintak-mintaklah Kitiki dan Come balik

      Delete
  2. bagus la kalau dah pulang.. bak kata omputih, prodigal son has return.. hehehe

    ReplyDelete
  3. naluri kucing, selalunya klu sesat mesti boleh jumpa jalan balik rumah tak kisahlah samada cepat atau lambat.

    ReplyDelete
  4. pandai pulak dia cari jalan pulang...naik bas ke teksi tu?

    ReplyDelete
  5. kisah kucing yang klasik, kucing adek sy dulu penah berjalan dari umah kampung ke umah barunya di pekan., orang kata, anjing setia pd umah, kucing setia pd tuannya., wallahualam

    ReplyDelete
  6. memag tak senang duduk kalau kucing tak balik rumah kan? selalu jadi pada kucing saya. saya syak di pergi cari boyfriend.

    ReplyDelete
  7. Teringat kucing Zumal yang hilang tahun lepas... Moga dia balik...

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me