The Cats

March 13, 2015

Tengahari ni walaupun luch hour panjang Jumaatlah katakan tapi Mrs. A takde hati nak keluar lunch ataupun cecuci mata di Aeon S2 tu. Jiwa kacau sikit coz tadi Mr. A called katanya sakit batu karang dia datang semula kot. Suara pun lemah macam teruk aje gayanya pastu dia pun gi klinik tapi amik ubat jer.. lorrr... ingatkan kena admit tapi tak perlulah buat masa ni katanya. Hurmm... speachless. Coincidence gang lucnh Mrs. A pun tak dapat nak keluar coz pegi tengok anak. Kekdahnya to kill the time apa kata kita up-date blog. 

Last time Mrs. A pernah post kisah kucing Mrs. A klik sini dan sini kalau nak baca. Tapi sekarang kekucing tu semua dah takde. Dah takde dalam situasi Mrs. A ni ialah tak tahu hilang ke mana? Cara hilang ataupun ghaib tetiba tu adalah sama kesemua iaitu time we all balik kampung weekend. Pastu tu bila we all balik semula ke rumah the cats tak muncul-muncul seperti selalu yang bila nampak jer...keta we all dari jauh dah berlari-lari kegumbiraan coz tuan depa dah pulang. hukk..hukk.huk.. sedih sangat. Kiranya sehingga petang semalam 12032015 memang the cats tak pulang-pulang lagi. Walaupun masih berharap the cats pulang.

Tetapi lain yang ditunggu lain pulak yang datang. Tadaaaa....

V

V

V

Midnite Gebu  bukan nama sebenar

Petang semalam sewaktu Mrs. A tengah memasak Midnite Gebu telah datang dengan muka cool dia tu campur muka tak malu selamba aje dia masuk pintu depan sehinggalah ke pintu belakang nak kecek ikan letew!! Macam tau-tau aje dia Mrs. A tengah menggoreng ikan.


Walaupun dia dah dapat ikan tapi dia berehat sebentar sambil duk perati kekucing lain tengah makan. Dalam hati dia apa kellass aku nak makan reramai cenggitu aku nikan abang kawasan.

Cats siapalah ni? Yang pasti bukan Mrs. A punya tapi takpelah berkongsi sedikit rezeki Allah. Sharing is caring.

Midnite Gebu adalah nama yang Mrs. A dan kids bagi dia. Tapi nama sebenar dia adalah Hitam. We all tak nak dialah coz dia tu kucing orang tuan dia kawan anak Mrs. A tu yang we all tahu nama dia Hitam. Tapi we all tetap gak panggil dia Midnite Gebu. Si Midnite Gebu ni macam tahu-tahu aje the cats dah takde semenjak tulah dia berani masuk rumah we all. Walaupun we all dah marah-marah dan halaukan dia. Tapi "ada aku kisah" cenggitulah lagaknya. Mrs. A marah-marah cet..cet....syioh..syioh....sambil membebel oooo dulu ko garangkan ko gasing-gasingkan the cats tapi dia tak takutpun dia buat donno jer.. [ialah dia manalah faham apa yang Mrs. A cakap ngeh..ngeh..ngeh...] cara nak halau dia keluar kena angkat pastu keluarkan then tutup pintu. Dia tu dahlah berat pastu perangai buruk. Dah! dua kali dia pancutkan fridge we all mahu tak menjerit mak jemah jadinya. Satu kerja pulak nak mop fridge tu haish! sabar yolah. Lately ni kerap pulak dia datang jangan samapi we all jatuh kasih sudah.

Mrs. A dah berpatah arang berkerap rotanlah nak amik bela strays cat nih! Nanti we all dah bela elok-elok cantik-cantik, wangi-wangi pastu hilang ghaib entah kemana. In Sha Allah plan nak amik cat yang kat rumah parents in-law tu lepas dia dah tak menyusu lagi kat ibu dia. Sekarang dia masih toddler dan still menyusu kat ibu dia, itupun we all namakan dia Midnite coz dia all black dan berekor panjang. Mrs. A kalau cat suka pilih yang ekor panjang if ekor kontot kurang minat sikit tapi kalau dah dapat yang ekor kontot redho aje.

Habis kisah the cats. Dua tiga hari ni rajin jer Mrs. A terjah blog kawan-kawan dan juga blog bukan kawan-kawan. Macam-macam kisah kehidupan dan cerita-cerita bergambar dapat dikutip dan dibaca. Tak kisahlah dear blogger ya! terutamanya blogger picisan macam Mrs. A ni nak tulis apa-apa pun janji tak kacau orang. Blog kita suka hati kita. Kita yang mencorakkannya. Tak perlulah nak memikir-mikirkan sangat apa orang nak kata entry takde passionlah, entry ntah apa-apalah. Ada aku kisah! muahhaaaaaa.... (sambil gelak evil). Yang penting happy.

  

You Might Also Like

6 comments

  1. moga makin murah rezeki lepas ni.. kucing ni kadang2 Allah nak uji kita kan.. tak lupa menabung kat sini

    ReplyDelete
  2. org perempuan mmg suka window shopping time rehat hari jumaat sebab rehat panjang kan..hehe

    ReplyDelete
  3. dulu ada bela kucing,,,leas mati,,terus tak bela dah,,,huhuh,,16 tahun bela,,pastu mati,,,

    ReplyDelete
  4. wah, jumpa pun peminat kucing kat sini..
    huhu, kat tempat saya, ada 8 ekor kucing, 2 ibu dan 6 ekor anak.
    kecik-kecik omey-omey semuanya...
    suka tengok anak kucing neh...bila diorang bermain sama-sama, mesti akan ada sekor yang suka nyakat...
    haha, memang 'happening' la hidup ada makhluk yang bernama kucing neh...
    erm...satu lagi, alhamdulillah, memang murah rezeki sejak kami sekeluarga bela kucing,
    yer la, mana la kita tau 'miawww' diorang tu maksudnya apa, kan...
    entah-entah dia tengah doakan kita sekeluarga...
    beri mereka makanan pun, dah dikira sebagai sedekah juga tau...
    kesimpulannya, sentiasa lah kita berbaik sesama ciptaan Allah...
    sesungguhnya mereka diciptakan pasti ada hikmahnya...
    #blogspot:rawatankanser2013

    ReplyDelete
  5. Mmm... bila cerita bab kucing nie... teman dulu pun ada bela kucing... jenis parsi... teman nama kan kucing tu Gebu... sekali tengok dah macam garfiel pun ada... gemuk macam baby 9 bulan... last2 Gebu hilang begitu saja... teman syak Gebu tu kena culik... sebab Gebu nie suka makan angin depan gate kat rumah tu...

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me