Liebster Award By Mad Parihh

March 05, 2015

liebster award

First time dapat Liebster Award. Sebelum ni Mrs. A dah! pernah dapat The Versatile Blogger Award. Thank you very much to pemilik Blog Parihh iaitu Mad Parihh kerana sudi tag Mrs.A cuma sorry lambat sikit menyahut cabaran adik Parihh. Okaykan..kan..kan...janji akak sahut tu maknanya akak sportingkan?? ngeh..ngeh..ngeh... To readers yang tak tahu apo bondo eh ni Liebster Award boleh google sini

Soalan Parihh :

1 . Apa pendapat ikhlas mengenai Blog Parihh ?
2 . Agak2 apa perasaan bila hidup takde phone ?
3 . Blog mana yang selalu anda pergi ?
4 . Ada prinsip ke dalam hidup ?
5 . Selalu bila rasa kesepian apa yang anda buat ?
6 . Target yang nak capai dalam blogging ?
7 . Anda ni orang yang jenis macam mana ?
8 . Agak2 apa pendapat tentang Ahmad Faris Bin Ahmad Fadzil ?
9 . Lelaki / perempuan yang macam mana anda nak jadikan pasangan ?
10 . Makan sayur ke tak ? Kalau tak kita geng .

Jawapan Mrs. A :

1. Blog yang kemas, teratur, user friendly dan boleh dapat banyak tips blog, tutorial pun senang nak faham.
2. Hidup takde phone ok jer.. sebab itulah phone akak masih bukan smartphone.
3. Banyak bloglah dik expecially blog yang suka tinggalkan komen kat blog akak.
4. Mestilah ada
5. Dah ada anak-anak dan suami tak sempat nak rasa kesepian.
6. Menjadi bahan bacaan dan rujukan anak-anak bila dewasa
7. Down-to-earth
8. Nice
9. Dah ada pasangan
10. Makan tapi tengok gaya masaknya. Cth. taugeh: kalau dlm mi tak makan kalau masak lemak makan.

Okay dah jawab semua soalan seikhlas hati. Semoga berpuashati dengan kesemua jawapan. Sekarang turn Mrs. A pulak nak tanya soalan ya. Okeh! ni soalan-soalan Mrs. A


Soalan Mrs. A :

1. Pendapat tentang blog Mrs. A dari segi entry blog, bahasa, template etc.

2. Sekiranya anda singgah di blog seseorang, perkara pertama yang anda buat ialah klik iklan, stalk pageview, tinggal jejak etc.

3. Sekiranya anda bisnes online mahupun fulltime blogger apakah sosial media yang anda wajib ada untuk melancarkan lagi kerja-kerja anda? cth. FB, kickers etc.

4. Apakah yang membuatkan anda suka berkunjung ke sesebuah blog?

5. Pernahkah anda tertipu dengan blogger yang buat/ anjur segmen? cth. dah tahu result senyap, tanya soalan tak jawab etc.

6. Blogger adalah rakan di alam maya sekiranya terjumpa di luar tegur ke tidak?

7. Berapa banyak blogkah yang anda ada dan dah berapa lama berblog?

8. Jika boleh, komen yang bagaimanakah yang anda harapkan? komen pendapat, komen sepatah dua kata, etc.

9. Adakah anda dalam golongan yang tak suka seseorang blogger tu (cth entry up-up entry poyo) tapi tetap gak rajin ke blog blogger poyo yang berkenaan?

10. Siapakah penulis blog yang anda suka dan kenapa?

Okay dah cukup sepuluh soalan. Time untuk mencari calon-calon untuk diberi Award la pulak. Award ni Mrs. A nak bagi kepada, tadaaa....


3 lalat

Beautiful Creatures

Najib Ariyan

Fadzi Razak

anajingga

mY LiFe

Maria Hasun

ewanthology

Life is beautiful...don't waste it.


Sekiranya penerima Award sudi menerimanya sila linkkan entry jawapan uuuoollsss di ruangan comment later ya! Yes together we make it happen. ngeh..ngeh..ngeh.. Eh! apa pulak yang ko  merapu ni Mrs. A ha!



You Might Also Like

8 comments

  1. Salam .Hee nama saya pun ada, tengokla nnti kalo saya rajinla sangat sy akan layan buat ya mak Mrs A ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam...
      Ngeh..ngeh..ngeh... ok. Tiada paksaan

      Delete
  2. Fuhh mencabar sungguh soalan-soalan Mrs. A.. In sha Allah saya akan sahut cabaran..

    ReplyDelete
  3. haha tag kak ana ye,In shaa Allah nnt kak ana jawab ye.. ;)

    ReplyDelete
  4. errr tag orang lain dulu yer... nanti dah habis entry tertunda ada free slot saya jawab... lama lagi tu.. ngeeee... mahap zahir bathin...

    ReplyDelete
  5. terima kasih kak sudi jawab ye :) hehee

    ReplyDelete
  6. saya tabik dekat akak. akak masih tak pakai smartphone? semua orang zaman sekarang pakai smartphone. akak macam ayah saya. tak kisah dengan teknologi terkini. dia pun hanya tahu telefon orang je, mesej, whatsapp, wechat, facebook semua dia tak tahu. haha

    ReplyDelete
  7. nasib baik x kena tAG...soalan sgt mencabar :-)

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me