Kisah Satu Ringgit

March 17, 2015

Lorrrr...belum Friday lagi ler... baru Tuesday. Sabar ye.. lagi 3 hari jer lagiks hah! tapi lepas tu dah habis pulok! school holidays. Last Saturday we all balik kampung kids ingat depa dapatlah tinggal kat kampung. Unfortunately tak dapatlah ya kids coz u oll kena mengaji. Mengaji u oll tak cuti hokeh! ngeh..ngeh..ngeh...

Alamak!!! CIMB ATM service tak boleh guna. Habeh! camno ni duit ibu tinggal seringgit jer.. anak-anak ha!

Days Of The Week Comments
Magickal Graphics


Itulah kisah benar yang berlaku last Saturday. Time we all nak balik kampung stop kat petrol station cari ATM tujuannya untuk keluarkan duit. Unfortunateley CIMB ATM tak boleh nak keluarkan duit uuwaaaa...waa...waa....huhuuuhuuhu... 

Babah time ni tak ikut balik pastu tu aksyen tak minta duit kat dia. Tapi we all gamble aje balik jugak hanya berbekalkan wang satu ringgit. Tapiiiii... of courselah dah make sure minyak full dan smart card/ touch n go masih mempunyai kredit. 

Kalau tak??? Gantung diri kat pokok taugeh ler...jawabnya. Alhamdulillah thank you Allah akhirnya we all selamat sampai di kampung hanya dengan berbekalkan wang satu ringgit. Hah! siapa kata dengan satu ringgit tak boleh balik kampung??? ngeh..ngeh..ngeh...


You Might Also Like

4 comments

  1. haha Mrs A, Alhamdulillah selamat sampai kan, tawakkal je kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngeh...ngeh....ngeh... itula pasal alhamdulillah

      Delete
  2. hihi, kalau dengan hanya satu hinggit leh balik kampung,
    kalau dua hinggit, mesti boleh ulang alik kampung nyer la...
    lagi-lagi minyak tengah murah time tu, kan...
    apa-apa hal pun, kisah anda penuh dengan suspen.
    terbaikkk...

    ReplyDelete
  3. Kampung awak tu dekat je... cer travel balik Kelantan dengan duit seringgit....:)

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me