Jalan-Jalan Pergi Wedding

March 10, 2015

Weekend ni cuaca tak menentu sekejap hujan sekejap panas. Panas bukan panas biasa tapi panas yang amat. On Saturday morning nak kata morning sangat pun taklah kot. Kids berdoa-doa agar school shoes depa kering, tersenyum sendirian Mrs. A bila dengar Adik dan Aryssa menadah tangan berdoa time depa nak jemur tu Ya! Allah panaskan hari sehingga kasut kami kering dan jugak kain dan baju yang ibu basuh kering. Amin Ya Rabbil Alamin. Pastu depa pun pi menjemur kasut memasing.

Saturday ada wedding invitation di Taman Seremban Jaya tak jauh pun masih dalam area Seremban. Tuan rumah tu adalah saudara side Hubby we all panggil Apak Suman. Pada mulanya hubby plan sendiri dia nak gi sensorang tapi mujur Mrs. A dan Aryssa nampak kat white board malam sebelum tu. Pastu Mrs. A cakap dengan hubby cantik muka takde makna nak pergi sorang aje we all pun nak ikut. Senyap aje dia tak jawab sepatah apa pun. Huh! annoyingkan?

Friday petang lepas balik kerja time amik kids kat Jiboi, M.i.l pulak kebetulan tanya esok gi rumah Pak Suman tak? Time tu kat meja makan hubby tengah makan dia senyap jer... Mrs. A pun jawab itulah orang memang nak gi mak ni ha! Angah ni nak gi sorang. Takde-takde pergi sekeluarga Aryssa pulak menjawab, babah nikan pentingkan diri aje kata dia. M.i.l pun sengih-sengih aje tengok gelagat we all mungkin jugak dalam hati dia garangnya cucu dan doter in-law aku ni buatkan anak aku gaya gini kesian..kesian..kesian muahhaaaaa...

We all gi lambat lebih kurang dalam pukul 2.00 petang baru gerak memang hubby sengaja coz tak mau datang time orang tengah ramai nanti tak dapat nak sembang-sembang dengan tuan rumah katanya. Mrs. A tak kenal rapat pun dengan pengantin ni yang selalu sembang-sembang pun dengan Apak Suman dan isteri dia. Otw nak ke sini di traffic light sebelum sampai terserempak dengan Kaklong & family depa dah balik dah pun, sementara we all pulak baru nak sampai. Parents in-laws Mrs. A pun dah balik time we all sampai.

Kat khemah time dah habis menjamu selera. Motif gambar 2 sebelah bawah adalah nak snap gambar tuan rumah tapi malas nak gi dekat sambil duduk jer dari tempat makan

Ini ajelah gambar pengantin yang Mrs. A sempat snap inipun diambil sambil duduk dengan selesanya ngeh..ngeh..ngeh...

Kemain lagi dengan rokoknya tapi dah benti  katanya, sure ada yang hulur tu. Pakai songkok baju Melayu kuning ialah Apak Suman. Yang duduk hubby & wife Mrs. A tak kenal tapi yang pasti kenalan Mr. A

Sambil duduk sambil curik snap-snap. Oh! sure Mr. A dapat huluran rokok dari kawan dia yang ni (tengah duduk dengan wife perasan tak ada asap tu).

Lama jugak we all kat majlis ni.. lebih kurang pukul 4.00 petang cenggitu barulah gerak pulang ke rumah. Seperti biasa sure Mrs. A yang kat belakang sekali ikut barisan kekdahnya.

Along nun jauh kat depan, babahnya lagilah dah start engine pun. Aryssa teh Adik dengan goodies memasing sorang 2.
Otw balik we-fie dulu coz tadi otw nak gi terlupa we-fie ngeh..ngeh..ngeh...

Okaylah itu saja kisah gi weddingnya. Sambil tu nak tanya readers kalau gi wedding selalunya bagi hadiah tak selain dari RM.


You Might Also Like

3 comments

  1. cuaca memang panas kan sekarang kak . jemur kain pon kejap je kering

    ReplyDelete
  2. Kalau saya depends...tp selalunya bg RM je

    ReplyDelete
  3. JM beri hadiah jika yang kahwin tu kawan ke, anak beradik ke..kalau jira2 org anak kawan2 opis bagi RM je

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me