Tudung

January 06, 2015

Alhamdulillah pada 25122014 yang lalu Mrs. A telah pun berhijab. Memula fikir tak perlu kot nak up kisah berhijab coz too personal dan sensitif bagi diri Mrs. A sendiri. Tetapi fikir-fikir balik harus kot coz jangan ada yang keliru. Oleh itu harap jangan ada yang keliru lagi ya. 

This morning 1st time Mrs. A gi kerja pakai tudung bawal. Tudung aJ yang dibeli dari kengkawan office. Tak tau aJ tu apa??? aJ tu adalah stand for Aidi Juma ala...mak datin yang cun tu hah! brand dia ler.. tu. Sebelum ni Mrs. A memang tak pernah lagi guna tudung bawal nak gi office coz tak pandai nak buat dia nampak elegant wah! elegant gitu... so kekdahnya pakai jer... ikut cara Mrs. A macam gambar kat bawah ni. Huhhuuuuhuu!!! buruk kata perunding imej kat office. Sabar yolah kono bahan pagi ni. Mujur yang ni time bukan gi office. 

2 singgit, 2 singgit mak Jemah jual kacang putih katanya.

Brokbrekbrokbrek kena komen dengan perunding imej kat office Mrs. A ni, muuuahhhaaaaa.... akak...nyampah! aku tengok ko pakai cenggini sini ko biar aku tukar. Lalu Mrs. A pun layanzkan aje. Mrs. A okay jer...tak kecik ati pun, yelah saya budak baru belajarkan..kan..kan... ialah Mrs. A faham kengkawan Mrs. A tu nakkan akaknya ni nampak cun walaupun taklah secun datin aJ tu at least cun sikit (nak jugak cun tu) sebagaimana sewaktu memakai shawl. Thank you dear friends coz concern about me lagipun sharing is caring iyer idok. 

Lain kali kena pakai cenggini...



Mrs. A baru aje berhijab masih banyak kekurangan lagi. In Sha Allah akan berusaha secara perlahan-lahan untuk berhijab mengikut sunnah sepenuhnya. Biarlah perubahan itu berlaku secara perlahan-lahan dan naturally tidak terlalu drastik takut nanti tidak mampu untuk istiqamah. 

You Might Also Like

9 comments

  1. Alhamdulillah. Semoga kita semua mendapat keredhaan Allah. Insyaallah.

    ReplyDelete
  2. Tahniah yer Mrs. A.. Moga 2015 bawa lebih makna ^-^

    ReplyDelete
  3. salam perkenalan sis..moga istiqamah

    http://anakbonda.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Mrs. A ai tolong tengok u di make over.. Cun macam Datin Seri dot dot dot versi remaja... Hehehehe

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah. Tahniah. Penghijrahan yang baik :)

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah. Tahniah kak. Moga terus istiqamah. In Sha Allah, Allah bantu :)

    ReplyDelete
  7. nak pakai tudung aJ jugak tapi belia tgk rega terus padamkan hasrat tu cuma skrg lebih selesa dgn shawl RM10 je heee

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me