Bosan

December 05, 2014

Bosan sangat. Today tak tahuler kenapa kebosanan melanda. Now lunch hour panjang ooo... Friday punya lunch hourlah katakan. Mrs. A punya lunch buddy ajak kuar pun malas. Workload tak banyak, yang kena settle today dah! settle. Dulu bila bosan Mrs. A suka berkebun itu sebelum ada bloglah sekarang bosan ha! update blog. Kisah bila aku bosan ngeh!ngeh!ngeh! Kenapa tak percaya berkebun? Betul nih! berkebun kat FB yang farmville tu. ngeh!ngeh!ngeh! Tak tau dah jadi apa kebun Mrs. A mungkin dah banyak pepokok yang mati.

Back to catatan bosan Mrs. A, tengok-tengok blog sendiri eh! dekat shout box ada orang jerit.  Informasi yang jerit so Mrs. A pun gi ler revisit. Apa lagi blogwalkinglahkan coz first time singgah di sana. Baca pasal SEO huhuuuuhuu... macam susah jer... nak buat. Fikir-fikir balik bukan susah kot tapi lebih kepada malas. Oh! penyakit malas please go away. Hurmm..susah sikitlah kalau dapat penyakit M ni.

Pastu jalan-jalan lagi terjumpa pulak post yang berjaya menarik perhatian Mrs. A iaitu berkenaan beza default comment & plugins Dalam post tu disyorkan ke blog ini coz kat sini ada tutorial camne cara nak pasang commentluv. Ooooo rupanya commentluv ni bukan untuk pengguna wordpress aje... pengguna blogspot pun boleh buat. Excited masa ni terus follow arahan iaitu kena register kat IntenseDebate. Bila dah! register barulah kena install IntenseDebate ni katanya. Tapi sebelum Mrs. A meneruskan niat nak install tu baca komen dululah hah! bila baca komen ini ada macam-macam komen cenginilah... cenggitulah haish... terus Mrs. A tak jadi nak teruskan hajat pasang commentluv tu. Huh! pengecutkah aku? Hurm! takutlah coz ilmu blog belum penuh di dada huhuuuuhu... bimbang bila problem nanti tak boleh nak solve sendiri. Anyway to readers yang nak cuba bolehler baca tutorialnya di sini.

Pastu singgah pulak ke blog wajib terjah post berkenaan domain. Dah! excited pulak nak ada domain sendiri verrangan pulak ada domain sendiri mrsablogstori dot.com. ngeh!ngeh!ngeh! Kekdah!nya takdelah mahal sangatpun harga domain ni rupanya. Cuma kita kena bijak memilih nak tahu pasal beli domain ni sila klik sini.

Tiba-tiba lampu terpasang lorrr.... masa dah time rupanya. Hurmmm... oklah cukup dah kot catatan bosan Mrs. A for today. Kat office Mrs. A ni time lunch lampu off so bila dah terang tu sendiri mau ingatlah ya...

You Might Also Like

4 comments

  1. lampu off tu maknanya nak jimatkan penggunaan elektrik.

    ReplyDelete
  2. Akak online dalam gelap ke? huhuhuh

    ReplyDelete
  3. kalau pasang commentluv pasti komen yang sedia ada akan dibuka jadi entri yang da lama akan tidak ada komen..

    ReplyDelete
  4. wah, berkebun dalam farmville yer... dulu zumal jadi datuk bandar kat cityville... hehe ^-^

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me