Kejohanan Bola Jaring Daerah Seremban 2014 (final)

October 02, 2014

Okay continue lagi citer bola jaring, tapi sebelum tu bagi Mrs. A enterframe dulu. Ngeh!ngeh!ngeh!

Rakan sebaya - Shila
Aryssa (teman ibu gi netball) & anti Shila
Sebelum kejohanan dimulakan biasalah mesti ada sepatah dua kata dari organizer. Memberitahu tujuan kejohanan, ucapan terima kasih kepada para peserta yang bertanding dan sambutan tiap-tiap tahun amat menggalakkan, hadiahnya apa, dari nombor berapa ke berapa layak mendapat hadiah. Cenggituler...lebih kurang sepatah dua kata yang aku ingat.

Para peserta sedang mendengar sepatah dua kata

T-shirt biru yang diri atas bangku tulah jurukamera Ex-Stadian. Brother yang terselit kecik jer.. t-shirt putih tengah pegang mic tu sedang bagi taklimat pasal kejohanan. 

Lebih kurang 8.30 pagi cenggitu perlawanan pun dimulakan, 2 games sekali jalan coz court ada 2. Takdelah lama menanti. As for Ex-Stadian game 1st lawan Royal. Cara permainannya 7 minit main, 1 minit break then continue 7 minit lagi. Huk alo... aku dah ler...datang lambat tak sempat warm-up pastu 1st 7. Mujur tak takde apa-apa. Tapi giler...penat da...

Minit-minit sebelum game mula dengar arahan pengadil dulu.

Then sesalam-salaman.

Then play games.

Tamat 1st games. Alhamdulillah menang.

Walaupun dah lama tak turun training mujur keserasian tetap ada walaupun ada yang di antara player tak pernah main bersama lagi. Adat bersukan injured pasti sudah dijangka. Oleh sebab itu persediaan perlu ada. 1st aid box wajib ada. Contoh macam ni.. tetiba ada sorang player injured buku lali macam yang pernah aku kena masa training tak lama dulu.


Biasalah lepas game ada post-mortem. Bincang mana yang perlu dibaik pulih, profesional sangaaattt... u oollsss.


Selepas tu grup A yang kalah kena lawan dengan team satu lagi Sweeties namanya. Ex-Stadian amik kesempatan tu menyaksikan Royal vs. Sweeties. Huhuuuuhu... Sweeties team yang kuat semua tinggi-tinggi belaka. As for me posing-posing haruslahkan.




We all busy posing. Sementara kat belakang tu Royal & Sweeties busy berlawan.


Okay times up. Time for Ex-Stadian vs. Sweeties pulak. Walaupun keputusannya we all dah jangka siapa yang akan menang namun fight jugaklah dan puashati coz we all team bidan terjun ha!. 1st half aku tak main, 2nd half jer... baru aku masuk.



Then adat bermain liga, next games cross (suku akhir) naib johan kumpulan A bertemu johan kumpulan C dan johan bertemu naib johan kumpulan B cenggitulah untuk kumpulan-kumpulan yang lain tu. Oleh itu di peringkat suku akhir Ex-Stadian vs. PDRM. Huhuuuuuhhuuu...team PDRM yang digeruni hokeh! memang muka tiap-tiap tahun masuk final. Games kalah mati yang sangat mendebarkan fight gilers... we all kalah dengan bermaruah bangga untuk diri sendiri bangga untuk Ex-Stadian berjaya membuatkan pihak lawan kucar-kacir.




Akhirnya inilah keputusannya 13 Ex-Stadian dan 14 PDRM ngam-ngam lepas PDRM jaringkan gol ke 14 wisel penamat pun berbunyi. Seandainyalahkan..kan..kan ada masa tambahan boleh jadi kedudukannya berbeza. In your dreamlah Mrs. A. Huhuuuhhuhu..yeker..??? Mana tahu cempedak menjadi nangka.

Seperti yang telah diduga teams favorite yang melangkah ke final adalah...

Final bagi tempat 1 & 2.
Sweeties vs. Uitm
Ex-Stadian jadi penonton jer...

Final bagi tempat 3 & 4
PDRM vs. Politeknik Nilai

Next game, MPS punya kejohanan bulan Oktober nanti. In Sha Allah Ex-Stadian will go for it. Majulah netball untuk semua.

Credit photos to FB Kuch Kay Kucai & kak Hamidah Sulaiman. [except for Mrs.A watermark] 

Sponsor! sponsor! sponsor! nak minta sponsor jersi.

You Might Also Like

1 comments

  1. Alamak... posisi sama je, tukar ler plak... jd c ke jd gk ke? Amacm ada bran?

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me