Our 13th Wedding Anniversary

September 30, 2014

Pada 29 September 2001 yang lalu aku dan dia telah selamat diijabkabulkan. Pejam celik..pejam celik dah 13 tahun masa berlalu, sekejap ajer... rasanya. Dalam tempoh tersebut banyaklah kenangan pahit manis onak duri yang kami dah rasa. Bila difikir-fikirkan semua orang pun sama kot yelah adat berumahtangga sekali-sekala pasti ada badai yang melanda kan..kan..kan... Bak kata Allahyarham Tan Sri P.Ramlee sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami isteri. 

Dalam tempoh 13 tahun tu takdelah tiap-tiap tahun tu we all disiplin menyambutnya ada gak yang terlepas pandang ngeh!ngeh!ngeh! Cuma one thing for sure hubby aku yang lebih banyak membeli keknya. Aku ada jugakler... tapi dia lebih banyak kali dari aku. Semalam 29 September 2014 adalah our 13th wedding anniversary nothing special cuma potong kek kat rumah ajer... Alhamdulillah ada gak signaturenya Bersyukur dengan apa yang ada.

This time hubby aku gak yang beli kek ni, favorite dia dengan my kids ice-cream cake. Dah! namanya lelaki kek punya design ni pun lebih pada kids jer aku nengok dengan marshmallow segala. Tapi takdelah aku komplen depan diakan nanti kata tak tahu bersyukur pulak dah beli pun untung.


Ni time nak tiup lilin [nak jugak tu] sampai ke lilin dah padam Aryssa tak gak dapat-dapat snap lagi. Hai! apa-apa gambar ajelah yang dapat Aryssa...sambil dia sempat cakap babah ni senyum la sket asyik control macho jer.. [macho kerrr..???]
 

Amboi! geramnya nak potong siap ketap bibir lagi tu la...beli lagi ice-cream cake.
Tak lama lepas ni Along & Aryssa berangkat ke tuisyen. Along jangan lupa esok ko UPSR.


Sementara itu adik menyambung lagi makan sate pulak. Awal tahun dulu adik pun gi tuisyen tapi  lepas sebulan dia tak nak gi dah! Dia kata ibu adik start balik tahun depanlah. Ialah adik ikut suka adiklah. Adik!... comotnyer lahai meja ko kerjakan. Kat belakang tu si Comel yang dah kekenyangan tu pasal ler...tak heran pun tuannya makan apa pun lantaklah ada aku kisah katanya.


The End.

You Might Also Like

7 comments

  1. Happy Anniversary to Mrs. A & hubby..
    Semoga bahagia selalu..
    Peace no war okay... hehehehe

    ReplyDelete
  2. Happy Anniversary kak :) Soooo Sweet. Ngeh Ngeh Ngeh :D

    ReplyDelete
  3. Happy Anniversary Mrs.A, kak ana doakan semoga kebahagiaan kalian hingga ke syurga..amin.

    ReplyDelete
  4. Happy anniversary~ ^^

    jemput singgah blog
    BLOG AINA AKMAL

    ReplyDelete
  5. Happy annivesarry, semoga terus berbahagia ke akhir hayat.

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me