Berbuka Puasa

July 21, 2014

Busy & lazy itulah ayat paling sessuai nape dah! lama tak update blog. Asyik duk kat draft ajer.. storynya. Today nak update juger.. jeng..jeng..jeng ini citer 2 minggu lepas.

Sabtu 12072014 my parents in-laws ajak berbuka puasa kat Jiboi. Aku ingatkan family aku jer...coz masa Mil ajak tu dia kata family aku jer...belum buka kat Jiboi lagi yang lelain dah! Tapi bila aku sampai petang tu tengok eh! my biras pun ada. Semua ada kecuali family my bil Along, coz this time turn depa berbuka kat side Kaklong di Serting.

My biras yang no 3 tu dah sampai dari tengahari lagi, katanya gi shoping then terus datang Jiboi. This time dia yang tetolong masak. As for me & family dalam pukul 6.00 petang sampainya and my biras lagi sorang pukul 6.30 petang sampai okler tu ada yang lagi lambat.   

Sementara tunggu time berbuka, aku snap-snap dulu...
Meriah sungguh menunya my Mil & biras yang masak ada juger...lauk tunjuk. 


Peace! yo.. macam iklan ubat gigi pun ada, yg sebelah tu control macho konon...


Ateh & family


Opah tengah melayan cecucunya.



Amboi! wat funny face! dua orang nih!


Along! tolong amik gambar ibu dengan Opah. Mil pun layanz...


Dah! selesai berbuka we all solat maghrib berjemaah dan seterusnya Isyak dan sunat Tarawih. Imamnya seperti biasa my Fil yang dikasihi.

Dua orang tukang susun sejadah. 
Tak nampak de peace! yo ko Aryssa ha!


You Might Also Like

1 comments

  1. Alhamdulillah, seronok bila dapat beriftar beramai2 dengan kaum keluarga.. kak ana follow sini ye, Ramadan ke 24..

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me