Baca Yasin

November 03, 2013

Malam tu aku takde pulok amik gambar banglong Syafiq, dia yang pakai cap baju belang pic masa event lain tahun lepas.




Khamis malam Jumaat (31.10.2013) my parents inlaw organize bacaan Yasin untuk cucu sulung mereka. Tak lain tak bukan dia adalah Alif Syafiq yang bakal menduduki peperiksaan SPM pada 6.11.2013. Semoga banglong Syafiq akan memperoleh results yang bagus. Ermmm... bestnyerlah hai! dapat Opah & Atok mcm my parents inlaw willing to organize bacaan Yasin ni.

Alhamdulillah semua adik-beradik ade... yelah event ni pun cumalah we all aje iaitu anak-anak, menantu dan cucu-cucu aje. My parents in-law ade 12 orang cucu setakat ini ler... tahun-tahun akan datang mungkin akan bertambah lagi kot. Coz my bil Ateh & family baru ade seorang je baby sure akan menambah lagi tu... Along & family dah tutup kedai kata they all, 5 dah cukup. Alang & family pun 3 dah cukup katanya. As for my family 3 dah cukup kot. Seorang lagi yang masih single si bongsu my SIL.





Bacaan Yasin for surelah diketuai oleh my FIL. Memula we all solat maghrib, then barulah baca Yasin  sebelum baca Yasin tu my FIL suruh we all semua niatkan dalam hati agar banglong Syafiq tenang dan dipermudahkan dalam menjawab soalan nanti. Then diikuti surah-surah yang harus dibaca sebelum memulakan bacaan Yasin kemudian barulah mula membaca Yasin. Setelah selesai bacaan Yasin we all solat Isyak dan berdoa.

Setelah selesai barulah makan-makan. Makanan yang tersedia best-best belaka, surelah chefnya my MIL tapi siapa yang menolong aku tak tanya pulak. ngeh! ngeh!ngeh! coz aku sampai pun dah lambat masa tu lagipun aku kerja daa... (alasan paling konkrit tu). Aku tolong tang part makan je... eh! tak jugak aku tolong basuh pinggan laa... Kalong pun ade menyumbang pemanis mulut. Pemanis mulutnya adalah ermmm apa ek??? hah! jelly fruit perisa apa lupa la pulok tapi sedap la...

Lauk-pauk semua best ada kari kambing, ikan sembilang sambal, lala sambal, sayur campur dan kerabu mangga

Tukang rasmi untuk memulakan makan siapa lagi if not my hubby

Ermmm... sedapnya dia makan

Yang senyum lebar tu my biras baju biru hubby dia Ateh. yang comel tu my SIL



You Might Also Like

0 comments

Top Commenters

Shout Me