Salam Aidil Adha

October 17, 2013

Ngeh! Ngeh! Ngeh! walaupun dah 2 hari berlalu rasanya masih belum terlambat lagi untuk aku ucapkan salam Aidil Adha ni... yelah ibadah korban masih boleh dilakukan sehingga 13 Zulhijjah (siang hari) iaitu esoklah aka  Hari Tasyrik.
  

Baju purple my FIL gambar amik dari FB my BIL Hafiz Isderas
Tahun ni side parents inlaws ada lakukan korban. Tapi side aku takde, anyway we all ada buat untuk tahun lepas. Yelah tiada paksaankan sekiranya kita mampu bolehlah lakukan. Kepada sesiapa yang berkorban tu maka hayatilah makna korban tu yang sebenar-benarnya yer...korban-korbankanlah apa yang patut. Maksud aku apa yang patut tu seperti contohnya "mengorbankan segala sifat kebinatangan kita" sebagaimana kita korbankan binatang tu. So harapnya apabila dah korbankan yang tinggal hanyalah sifat perikemanusiaan je. Sifat-sifat negatif semua dah terkorban. 

Eh! cewah... pepanjang lebar lak aku membebel, sowi terpoyo lak tapi itu pun untuk memperingati diri aku sendiri juger.... Lagi satu aku nak buat pengumuman blog address aku dah berjaya tukar hoyee... (alhamdulillah) so from today onwards sudah tukar ke mrsablogstori.blogspot.com. Dah banyak kali cuba this time menjadi takdelah skima lagikan my dear blogger friend http://whateverapa-apasahaja.blogspot.com.

You Might Also Like

1 comments

  1. Whatever Apa-apa SahajaFri Oct 18, 07:11:00 PM

    Hahaha mula2 mgkn terskema secara x sengaja sbb xde idea lg... Skrg dah biasa so x rasa skema dah.. Tulis jer citer apa yg lahir dari hati.. Tak gitu Mrs. A?..

    ReplyDelete

Top Commenters

Shout Me