Panggilan "BOM"

August 30, 2013





Gempar! Lebih kurang pukul 9 pagi hari Khamis. Receptionist dapat panggilan mengatakan ada bom kat office we all. Pemanggil tu kata sila keluar dari bangunan sekarang sebab ada bom telah di pasang. Hah! mau ko tak suspen tuh! Then mereka yang berkenaan pun bagitau GM. GM pun called pihak polis. Atas arahan pihak polis we all diminta mengosongkan bangunan. Bukan setakat office aku aje. Semua penghuni bangunan tu ler... pekedai-pekedai, security semualah diminta berkumpul di parking lot  bahagian depan.

Havoc! suasana masa tu dengan unit pemusnah bom, dengan polis K-9 lagi. Pemberita-pemberita semua ada. We all pun hairan dan tertanya-tanya apalah yang pemanggil tu sakit hati sangat dengan Company tempat aku kerja ni!

Ada juga outsider yang tanya. Dia ingat ada shooting hahhhaaaaa... Kepada pemanggil tu janganlah marahkan nyamuk kelambu dibakar. kesian we all tau.




Walaupun dikatakan ada bom. senyum itu satu sedekah hehhheeee...

You Might Also Like

0 comments

Top Commenters

Shout Me